Gewonde bij schietpartij Rotterdam

Bij een schietpartij in Rotterdam is vrijdagavond een 25-jarige Rotterdammer gewond geraakt. De man zat met drie anderen in de auto op de bijrijderstoel toen hij in zijn rug werd geschoten. Hij is met een traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht, meldt de politie.

Het incident gebeurde even voor 20.00 uur aan de Versijdenstraat, in de buurt van het Centraal Station. Over de oorzaak kon een politiewoordvoerder niets zeggen. De drie inzittenden, twee mannen van 23 en 26 zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 28-jarige Rotterdammer, zijn aangehouden. De politie onderzoekt hun rol en bekijkt of er mogelijk meer verdachten gevlucht zijn.

Enkele uren eerder viel in de Rotterdamse Multatulistraat ook al een gewonde bij een schietpartij. In een appartementencomplex ontstond een ruzie om geld, waarbij het slachtoffer met twee anderen al vechtend door het trappenhuis ging. In de hal werd de 30-jarige Rotterdammer in zijn arm geschoten. De man was zelf in staat naar een brancard te lopen. De daders wisten te ontkomen.

De politie onderzoekt beide zaken.