Schwarzenegger terug als Terminator

Arnold Schwarzenegger gaat in Terminator 5 spelen. De Oostenrijkse acteur heeft vaak aangegeven een terugkeer naar de filmreeks zeer te zien zetten. "Ik ben heel blij dat de studio me terug wil voor Terminator 5 en me de rol van Terminator weer wil laten spelen", zegt hij tegen de Amerikaanse filmsite TheArnoldFans.

Begin volgend jaar gaan de opnamen van start. Schwarzenegger heeft nog twee filmrollen die hij eerder speelde op zijn acteerschema staan. De acteur gaat spelen in King Conan, zijn derde film over de barbaarse Conan, en in het vervolg op de komedie Twins. "Ik voel me heel gelukkig en kijk ernaar uit om deze films te maken."

Laeta Kalogridis en Patrick Lussier zijn aangenomen om het scenario van Terminator 5 te schrijven. Wie verder in de actiefilm gaan spelen is onduidelijk. Christian Bale speelde John Connor in Terminator Salvation uit 2009, maar het is niet duidelijk of hij terugkeert voor de rol.

De 65-jarige Schwarzenegger speelde in de eerste drie Terminator-films de hoofdrol van onverwoestbare cyborg T800. In deel vier met Bale was zijn gezicht nog even te zien toen het digitaal op het opgepompte lijf van Roland Kickinger was geplakt, die toen de T800 speelde.


Arnold Schwarzenegger terug als Terminator (Foto: Novum)