Tiener (14) aangehouden voor aanranden oma's

Een 14-jarige jongen uit Den Haag is donderdag aangehouden voor het betasten van bejaarde vrouwen. Ook zou hij de afgelopen maanden oma's 'onzedelijk' hebben aangesproken, meldt de politie.

De jongen werd op heterdaad betrapt toen rechercheurs op het Julialaantje in Rijswijk flyers uitdeelden in het onderzoek naar de jeugdige aanrander. Rond 14.00 uur zagen agenten een jongen fietsen die aan het signalement voldeed. Toen hij een 71-jarige Rijkswijkse op een fiets aansprak, werd hij aangehouden.

Hij bleek op dat moment ook vieze praatjes te hebben gebezigd tegen de vrouw. De Hagenaar is meegenomen voor verhoor en zijn ouders zijn op de hoogte gesteld.

Sinds januari kwamen meldingen binnen van oudere vrouwen die in de omgeving van het Julialaantje en het Rijswijkse bos werden lastiggevallen. Woensdag kwam nog een melding binnen van een 61-jarige wiens billen door de jongen waren betast.

Na deze meldingen werd door de politie extra gesurveilleerd en werden zelfs 'lokoma's' ingezeten. Ook deze geschminkte politieagentes konden er echter niet voor zorgen dat de dader gevonden kon worden.

De politie roept vrouwen die eveneens door de tiener zijn lastiggevallen op zich te melden.