Johan Vlemmix is Kweetniet in show Meneer Kaktus

Johan Vlemmix gaat Kweetniet vertolken in een nieuwe show rond Meneer Kaktus. De Oranjegek is door Meneer Kaktus-vertolker Peter Jan Rens persoonlijk gevraagd om in de huid te kruipen van de onnozele sidekick. De twee zijn nu op zoek naar een geschikte Mevrouw Stemband. De drie personages uit het kinderprogramma uit de jaren tachtig zijn binnenkort te bewonderen in het theater.

"Dat moet aan het eind van het theaterseizoen te zien zijn", licht Vlemmix donderdag toe aan Novum Nieuws. Hij en Rens hopen dat de voorstelling ook weer de interesse wekt van tv-zenders. De plannen voor een pilot en opnameapparatuur liggen al klaar "Het moet alleen nog worden opgenomen en dan gaan we kijken wie het uit wil zenden."

De Grote Meneer Kaktus Show begon begin jaren tachtig ook in het theater en was vervolgens van 1986 tot en met 1993 te zien op televisie. In 1999 keerde het programma terug, maar dat was van korte duur. De rol van Kweetniet werd vertolkt door verschillende acteurs, Mevrouw Stemband werd gespeeld door Annemieke Hoogendijk.