'Moord Visser draaide om marmermijn'

De aankoop van een marmermijn lijkt een belangrijke rol te hebben gespeeld in de moord op oud-volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein in Spanje. Dat schrijft de Spaanse krant El Pais donderdag.

De marmermijn aan de buitenrand van Murcia was voor de helft in het bezit van de 36-jarige Juan Cuenca, de ex-manager van de volleybalclub in die plaats waar Visser tussen 2009 en 2011 speelde. De andere helft was van een zakenpartner.

Visser en haar partner wilden volgens El Pais de marmermijn voor driehonderdduizend euro van Cuenca overnemen. Hij zou hun niet hebben verteld dat hij slechts voor de helft de eigenaar is en dat de mijn al tientallen jaren niet meer werd gebruikt. Het is niet duidelijk wat voor plannen het koppel met de mijn had.

Cuenca zou veel documenten hebben ondertekend met een vervalste handtekening van zijn zakenpartner. Die stuurde hij naar Visser en Severein om de indruk te wekken dat hij bevoegd was de mijn aan hen te verkopen. Toen het koppel met Cuenca afsprak om de overname te regelen zouden ze plotseling zijn vermoord.

Er zijn volgens de krant geen sporen gevonden van een vechtpartij, wat erop duidt dat het Visser en Severein volledig werden verrast. Het zou er ook op wijzen dat sprake is van moord met voorbedachten rade en niet van doodslag, waar een lagere straf voor staat.

De krant meldt verder dat Severijn en Cuenca tussen 2009 en 2011 samen een bedrijf hadden, maar het is niet bekend om wat voor bedrijf het gaat.

Het AD schreef eerder dat een mislukte zakendeal het stel fataal was geworden. Een bron rond de familie zei dat de politie denkt dat Severein zaken deed met de verkeerde mensen. De laatste jaren zou Severein in het vastgoed hebben gezeten.

De 35-jarige Visser en de 57-jarige Severein werden sinds 13 mei in Spanje vermist. Twee weken later werden ze gevonden. Cuenca en twee Roemenen werden aangehouden en zitten nog vast. Visser en Severein zijn vermoedelijk in het huis van een van de verdachten omgebracht. Vervolgens werden ze begraven in een citroenboomgaard.