Madurodam zet miljoenste bezoeker in zonnetje

De 3-jarige Lauren was woensdag de miljoenste bezoeker van Madurodam sinds de heropening van het park vorig voorjaar. Samen met haar ouders en zusje bezocht ze woensdagmiddag het park, laat een woordvoerder van Madurodam weten. Om deze mijlpaal te vieren, geeft het Haagse miniaturenpark Lauren een jaar lang gratis toegang en krijgen zij en haar gezinsleden een eigen miniatuurpoppetje in het park.

"Lauren en haar gezin komen uit Brabant maar vieren nu vakantie in Katwijk", vertelt de woordvoerder. "Lauren wilde heel graag naar Madurodam. Daarom is het extra leuk dat juist zij nu de miljoenste bezoeker is. En nu wordt het hele gezin vereeuwigd als Madurodammetje."

Madurodam onderging tussen november 2011 en april 2012 een grote verbouwing, waarbij onder meer interactieve beeldschermen in het park zijn geplaatst. In januari meldde Madurodam dat 2012 een recordjaar was voor het park. Sinds de heropening op 7 april bezochten bijna 740 duizend mensen het park, een toename van 36 procent ten opzichte van 2011.

Madurodam werd in 1952 opgericht ter nagedachtenis aan de Antilliaanse oorlogsheld George Maduro. De nettowinst van het park gaat naar goede doelen voor kinderen.