Zeilbroers niet langer onder toezicht jeugdzorg

De dyslectische en hoogbegaafde zeilbroers Enrique en Hugo staan niet langer onder toezicht van Bureau Jeugdzorg. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam dinsdag in hoger beroep bepaald, laat een van hun advocaten weten.

Dinsdag is volgens advocate Karin Slump alleen de uitspraak gedaan. Een schriftelijke onderbouwing van de uitspraak van het hof zou nog volgen.

De hoogbegaafde tieners van 14 en 16 jaar oud maken sinds augustus een zeiltocht om aandacht te vragen voor kinderen die net als zij niet naar school kunnen vanwege hun dyslexie. Ze gaan al jaren niet naar school omdat scholen hun veel extra begeleiding moeten geven.

De Raad voor de Kinderbescherming wilde de jongens naar school hebben en stapte naar de rechter. De kinderrechter in Haarlem besloot vervolgens in december dat de jongens onder toezicht van jeugdzorg moesten komen. Daartegen tekenden de broers beroep aan.

De broers zijn momenteel in Mallorca. Tijdens hun reis volgden ze lessen via de Wereldschool en ze hebben veel gelezen en aan hun talen kunnen werken, aldus Slump. Een geschikte school is nog niet gevonden. Hoelang de jongens hun zeiltocht nog willen voortzetten is nog onduidelijk, laat de advocate weten.