[WK kwalificatie] Armenië vernedert armetierig Denemarken

Denemarken heeft in eigen land een gevoelige nederlaag geleden tegen Armenië. In Kopenhagen werd het liefst 0-4 voor de verrassende bezoekers. Denemarken trad aan met gerenommeerde namen als Christian Eriksen, Dennis Rommedahl en Simon Kjaer, maar maakte vanaf het eerste fluitsignaal een zeer matige indruk.

Al binnen een minuut nam Armenië een verrassende voorsprong dankzij Yura Movsisyan, die scoorde op aangeven van Aras Özbiliz (ex-Ajax).Rommedahl had zijn land een minuut later alweer langszij kunnen helpen, maar de inzet van de RKC'er werd van de lijn gehaald. Een misser die Denemarken duur kwam te staan, want Özbiliz zorgde na negentien minuten zelf voor een nog grotere Deense achterstand. Onder een striemend fluitconcert zochten de Denen na 45 minuten de kleedkamer op.

Ook in de tweede helft bleef het spel echter pover. Kansen waren er wel degelijk, maar onder meer Rommedahl, Kjaer en Andreas Cornelius wisten het doel niet te vinden. De genadeklap kwam na een uur spelen, toen Yura Movsisyan vanuit een moeilijke hoek fraai voor 0-3 zorgde. Het slotakkoord was acht minuten voor tijd voor Henrikh Mkhitaryan.

De spelmaker van Shakhtar Donetsk tekende op fraaie wijze voor de 0-4 en kreeg zelfs applaus van de Deense fans. Na de pijnlijke afgang lijkt het WK voor Denemarken ver weg. De ploeg van bondscoach Morten Olsen heeft vier punten minder dan nummer twee Bulgarije en acht dan koploper Italië.