[WK-kwalificatie] Japan bezegelt lot Irak in

Japan heeft er dinsdag voor gezorgd dat Irak zich niet meer kan plaatsen voor het WK van volgend jaar. De Japanners wonnen dinsdag uit bij Irak met 1-0 door een doelpunt van Shinji Okazaki vlak voor tijd. Het duel werd vanwege veiligheidsredenen in Qatar gespeeld.

Japan, dat zich al plaatste voor de titelstrijd volgend jaar in Brazilië, beëindigde de kwalificatie met zeventien punten uit acht duels. Australië, Oman en Jordanië strijden om de plaatsen twee en drie. De nummer twee gaat direct naar het WK, de nummer drie speelt tegen de nummer drie uit de andere poule. De winnaar van dat duel speelt vervolgens tegen de nummer vijf van Zuid-Amerika om één WK-ticket.

In de andere Aziatische poule is het WK onbereikbaar geworden voor Qatar door een 4-0 zege van Iran bij Libanon. De Libanezen waren al kansloos. Zuid-Korea (veertien punten), Iran (dertien punten) en Oezbekistan (elf punten) strijden in de laatste poulewedstrijden om twee startbewijzen voor het WK. Het land dat misgrijpt heeft nog een herkansing.