[WK kwalificatie] Finland geeft kostbare winst uit handen

Finland is er niet in geslaagd om de achterstand met Frankrijk te verkleinen tot twee punten. De Scandinaviërs gaven op bezoek bij Wit-Rusland een driepunter weg (1-1). Finland boekte vorige week een belangrijke overwinning op Georgië, waardoor het bij een driepunter op Wit-Rusland weer volledig mee kon doen om de tweede plaats in groep I.

Na 24 minuten opende Schalke 04-aanvaller Teemu Pukki de score namens de bezoekers. Lange tijd leek Finland een nipte overwinning mee te nemen uit Minsk, maar vijf minuten voor tijd ging het alsnog mis.

Dmitriy Verkhovtsov bezorgde Wit-Rusland alsnog een punt, waardoor nummer drie Finland de achterstand op nummer twee Frankrijk slechts verkleint tot vier punten. Wit-Rusland blijft laatste met vier punten uit zes wedstrijden.