FOK!filmtips van de dag: The Illusionist

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

In dit vervolg op het succesvolle eerste deel, Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life, gaat Lara Croft, gespeeld door Angelina Jolie, op zoek naar de Doos van Pandora. Ze zal weer allerlei gevaren tegenkomen op haar reis door exotische locaties zoals Griekenland, Tanzania, Kenia, Hong kong en China. Te zien om 20.30 uur op RTL7.

Gebaseerd op een kort verhaal van Steven Millhauser, worden in The Illusionist mysterie, romantiek, politieke intrige en Weense barokke architectuur vermengd tot een spannend drama. Voor de film, de  tweede speelfilm van Neil Burger, wist hij groot talent aan te trekken waaronder Edward Norton en Paul Giamatti. Jessica Biel neemt ook een rol voor haar rekening. Te zien om 20.30 uur op RTL8.

In dit vierde deel van de Resident Evil-reeks, Afterlife, nam Milla Jovovich opnieuw de rol van Alice op zich. De actiefilm werd geschreven en geregisseerd door Paul W.S. Anderson die in 2002 ook het eerste deel afleverde. De film werd opgenomen met het geavanceerde Fusion Camera System dat James Cameron ontwikkelde voor Avatar. Te zien om 23.00 uur op RTL7.

Save the Last Dance 2, Drumline en The Last Shot zijn vanavond ook op de televisie te zien.