Pirelli boos over kritiek Red Bull Racing

Pirelli is kwaad op Red Bull Racing dat maar kritiek blijft uiten op de Italiaanse bandenfabrikant. De kritiek blijft ondanks dat Sebastian Vettel namens de Oostenrijkse renstal de Grand Prix van Canada op dominante wijze op zijn naam heeft geschreven.

Vettel startte vanaf poleposition en reed daarna eenvoudig naar de zege. Hierbij vertoonde de Red Bull van de Duitser erg weinig bandenslijtage, maar na afloop van de race begon de kampioenschapsleider weer over de veiligheid van het rubber. Eerder dit jaar liet bij een aantal banden het loopvlak los, maar Pirelli zegt hiervoor een oplossing te hebben gevonden.

Paul Hembery, motorsportbaas van Pirelli, is dan ook niet blij met de kritiek. "Ik denk dat ze een signaal af willen geven, maar zelfs voor Canada leidde Red Bull het kampioenschap al. Ze presteren sterk en daarom valt hun commentaar niet te rijmen met de prestaties die ze leveren. Andere teams kunnen misschien reden tot klagen hebben, maar als je het kampioenschap leidt, moet je dan nog steeds klagen?"

Red Bull zou het liefst terugwillen naar de banden die vorig seizoen gebruikt werden, maar de andere Formule 1-teams willen hier niet aan. Zij stellen dat je de banden gedurende het seizoen niet zomaar aan kunt passen, omdat de bolides afgestemd zijn op het huidige rubber en je bij ingrijpen hierin de krachtsverhoudingen in het veld op zijn kop kunt zetten en de teams op hoge kosten jaagt om zich aan te passen. Pirelli snapt deze kritiek en heeft met toestemming van de FIA geprobeerd de aanpassingen aan het huidige rubber zo klein mogelijk te houden.