Oud-Ajacied Mido zegt profvoetbal vaarwel

Ahmed Mido stopt met voetballen. "Vandaag kondig ik mijn pensioen aan als voetballer. Dank voor iedereen die me gesteund heeft", schrijft de 30-jarige Egyptenaar op Twitter.

Mido maakte als Ajacied furore tussen 2001 en 2003. Hij werd in zijn eerste seizoen kampioen bij Ajax en scoorde tot zijn vertrek naar Olympique Marseille 21 goals in veertig competitieduels. Mido kwam ook nog uit voor AS Roma en Tottenham Hotspur.

In het seizoen 2010-2011 speelde de aanvaller opnieuw in het shirt van Ajax. In die periode was Mido minder succesvol. Hij kwam tot vijf wedstrijden, waarvan vier als invaller. De spits scoorde weliswaar twee keer in de Eredivisie, maar kreeg toch kritiek te verduren, onder meer over zijn zwaarlijvigheid.

Het afgelopen seizoen speelde Mido voor Barnsley in de Championship. Hij speelde slechts een wedstrijd. In zijn geboorteland begon de aanvaller zijn loopbaan in 1999 bij Zamalek uit Caïro. Voor Egypte speelde de oud-Ajacied tussen 2001 en 2009 vijftig interlands. Hij scoorde daarin negentien keer.