Zes moslims planden aanslag op EDL

Zes 'Britten' met de typisch Britse namen Omar Mohammed Khan, Mohammed Hasseen, Anzal Hussain, Mohammed Saud, Zohaib Ahmed en Jewel Uddin allen uit Birmingham, hebben bekend dat zij een aanslag wilden plegen op de zelfbenoemde kruisvaarders van de English Defence League.

Vijf van deze knapen, hebben waarschijnlijk eerst goed gekeken naar het instructiefilmpje Four Lions en namen ieder een zelfgemaakte bom mee naar Dewsbury, waar de EDL een een betoging zou houden. Helaas kunnen haatbaarden beter bommen maken dan klokkijken, want toen het zestal arriveerde op de plaats van de betoging, was het eigenlijk al afgelopen. Bij een controle van de plaatselijke gendarmerie bleek dat de auto waarin de bommen en ander wapentuig in te vinden waren, niet verzekerd was. 

Op het politiebureau werd al vrij snel pijnlijk duidelijk wat de bedoeling van de zes heren was. Bovendien werd er ook een geprinte verklaring van de mislukte daad gevonden, waarin de Engelse Koningin een 'vrouwelijke duivel' genoemd werd en de EDL als 'English Drunards League' werd omschreven. Uiteraard bleef de naam van een zeker fictief persoon ook niet onvermeld.

De zes hebben een kleine twintig jaar de tijd om een goede cursus klokkijken te volgen.