Return of the christengek

Gerda Tolsteyn is back and she’s angry as hell. Uiteraard moet die hel koste wat kost vermeden worden, dus het was volgens Gerda wel weer eens tijd voor een middeleeuwse eigentijdse boekverbranding. Dit keer is het hemelmijdende boek Hex van Thomas Olde Heuvelt aan de beurt.

Gerda heeft zichzelf met haar nieuwste video wederom overtroffen. De vooruitgang die in de vorige aflevering al zichtbaar was, is in de nieuwe aflevering geëvolueerd herschapen. Dat blijkt niet alleen uit de aanwezigheid van al Gerda haar vrienden en vriendinnen, maar ook uit de hoogstaande verbrandingstechnieken die de ernst van de boodschap moeten onderstrepen. Er komt nu zelfs een echte ketting aan te pas.

Een duidelijk nieuw element is de ietwat duister klinkende spreuk die de boekverbranders scanderen: "Lees fijn, handel fijn. Lees kwaad, handel kwaad." Indrukwekkend is het deel waarin de smeulende resten van het vuur op een houten kruis vallen, waarna dat kruis rokend met het korte uiteinde richting de boekverbranders komt te liggen.

Volgens Gerda is er ook slecht nieuws te melden, want er schijnen mensen te zijn die haar zwaargewond willen hebben. Gelukkig is Gerda niet bang. Ze is zelfs bereid om de volgende keer haar hoofd te laten zien. Voorwaarde is wel dat er een goede journalist wordt gevonden die de blijde boodschap van Gerda en haar vrienden verder wil verspreiden. Tot dat moment beroepen zij zich naar eigen zeggen op hun veiligheid.


Gerda heeft ook een twitter