De Bakker en Sijsling door in Londen

Tennisser Thiemo de Bakker heeft de overgang van gravel naar gras goed verteerd. De Westlander won maandag op de Londense Queen's Club in de eerste ronde van de Servïer Ilija Bozoljac: 6-2, 7-6 (5). In de volgende ronde wacht de Tsjechische oud-Wimbledon-finalist Tomas Berdych (2).

Tegen Bozoljac had De Bakker, de nummer 91 van de wereld, een bliksemstart. Met twee breaks besliste hij de eerste set en ook in het tweede bedrijf zette hij de Servische qualifier op een break achterstand. Ditmaal brak de nummer 325 van de wereld terug, maar in de tiebreak was het De Bakker die aan het langste eind trok.

Na De Bakker heeft ook Igor Sijsling de tweede ronde bereikt in Londen. Op het gras van de Queen's Club was de Amsterdammer met 6-2, 7-5 te sterk voor Tatsuma Ito uit Japan. Sijsling neemt het nu op tegen Andrey Kuznetsov uit Rusland of de als veertiende geplaatste Oezbeek Denis Istomin.

Sijsling, de nummer zestig van de wereld, sloeg in de zevende game zijn slag tegen de precies honderd plaatsen lager gerangschikte Japanner. Op 5-3 brak hij andermaal en trok zo de set naar zich toe.

Ito plaatste in de tweede set een vroege break, maar toen hij op 5-4 voor setwinst serveerde, ging het mis. Via twee breaks won Sijsling drie games op rij en daarmee de wedstrijd.