'Vreselijk dat het leerlingen van ons zijn'

De islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun is 'geschokt' dat op de Rotterdamse school eindexamens voor vwo, havo en vmbo zijn gestolen. "Het is vreselijk om te horen dat het om twee kinderen van onze school gaat", Dat zei bestuursvoorzitter Ayhan Tonca maandagochtend. Eerder al bleek het vwo-eindexamen Frans op de school te zijn ontvreemd.

De verdachten zijn een 18-jarig meisje uit Rotterdam en een 19-jarige jongen uit Maassluis. Beide leerlingen van Ibn Ghaldoun zouden dit jaar examen doen. Het meisje havo en de jongen vwo.

"Als een dief bij het eindexamen Frans blijkt te kunnen komen, dan hou je natuurlijk je hart vast", aldus Tonca. De sleutel van de kluis waarin de examens lagen opgeslagen bleek echter al sinds 2010 onvindbaar. Een echte verrassing zal het derhalve niet geweest zijn.

Op het Ibn Ghaldoun werden naar is gebleken meer examens ontvreemd. Welke gevolgen dit gaat hebben voor de diploma's van de afgelopen twee jaar is nog onduidelijk. Wel wordt er een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de school die al eerder in het nieuws kwam nadat het honderdduizenden Euro's gemeenschapsgeld spendeerde aan snoepreisjes naar Mekka.