Emile Ratelband wil even geen nieuwe relatie

Emile Ratelband zit niet te wachten op een nieuwe relatie. "Even niet", vertelt de 64-jarige positiviteitsgoeroe, die vorige week bekendmaakte te gaan scheiden van Moon, maandag in De Telegraaf. "Ik moet eerst te rade gaan bij mezelf waar ik een denkfout heb gemaakt."

"Ik kan het wel", zegt Ratelband over relaties. "Dit was pas mijn derde keer." Hij was 26 jaar getrouwd met Jenny. "En ik heb vier fantastische kinderen uit dat huwelijk: mijn dochter Minou en zoon Rolls, de tweeling die beiden nu al 36 jaar zijn en zoon Charles van 33 en mijn andere dochter Georgina van 22 jaar. En niet te vergeten dochtertje Beau Aimee, die alweer 11 jaar is uit mijn relatie met Sylvie. Ik ben een vader pur sang."

Ratelband is aangeslagen door de beschuldigingen van Moon. "Dat Moon beweert dat ik haar en de kinderen mishandel, is een dolksteek in mijn hart", vertelt hij. "Vreselijk gewoon. Het is het ergste wat je kan overkomen. Natuurlijk heb ik haar nooit geslagen. Ik ben misschien een beetje verknipt, maar niet zo erg dat ik dit soort dingen zou doen."

Volgens Emile blijkt uit een psychiatrisch rapport dat hij een grote mond heeft, maar een klein hartje. "Ik ben een man die in een huwelijk zijn mannelijke eigenschappen naar voren laat komen en misschien pas ik daarom niet meer in deze maatschappij."