[UK Open] Barney door, Van Gerwen out

Raymond van Barneveld heeft zich vanmiddag voor de halve finales geplaatst van het UK Open Darts. Voor Michael van Gerwen viel het doek. Hij verloor van Phil Taylor.

Van Barneveld trof in de kwartfinales Ronnie Baxter, die in de achtste finales verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Jelle Klaasen. Barney begon sterk aan de partij en kwam rap op 3-0. Baxter toonde echter veerkracht en boog de achterstand om in een 4-7 voorsprong. Van Barneveld kon geen dubbel meer vinden en leek rijp voor de slacht. De Hagenaar vond echter net op tijd zijn goede vorm terug, overleefde in de allesbeslissende negentiende leg zelfs nog een matchdart, maar wist uiteindelijk met 10-9 te winnen.

Taylor heeft vanmiddag revanche genomen op Michael van Gerwen. Onze landgenoot was in de finale van de Premier League Darts nog te sterk voor The Power, maar ging vanmiddag met 10-7 onderuit. Beide darters bleven tien legs lang aan elkaar gewaagd, maar daarna kon Van Gerwen zijn hoge niveau even niet vasthouden. De triples bleven uit, terwijl Taylor sterk bleef door gooien. Migthy Mike leek even terug te komen in de wedstrijd, maar Taylor besliste in de zeventiende leg het duel definitief.

Eerder vanmiddag schaarde ook Andy Hamilton zich tot de beste vier. In een spannende wedstrijd tegen James Wade won The Hammer met 10-8. Daarmee staat hij voor het eerst in de halve finale van het UK Open Darts. Later vanmiddag spelen ook Peter Wright en Adrian Lewis nog tegen elkaar.

Vanavond worden de halve finales en finale afgewerkt.


Phil Taylor gooit Michael van Gerwen uit het toernooi (Foto: Pro Shots)