Lekker wijf helpt kinderen in tentenkamp Jordanië

Hanna Verboom verblijft momenteel in een vluchtelingenkamp in Al Zataari in Jordanië om kinderen te helpen. "Heel indrukwekkend hoe veerkrachtig de vluchtelingen hier zijn", vertelt de actrice aan The Post Online.

De 30-jarige Verboom is momenteel in Jordanië voor Get It Done, een hulporganisatie die ze zelf oprichtte. "Zo'n dertig professionals hebben hier de afgelopen drie weken in veertig graden keihard gewerkt om iets neer te zetten wat de kleine vluchtelingen hoop geeft of misschien nog simpeler: een glimlach."

Hanna heeft in het kamp enkele onderkomens geschilderd. Ook heeft ze met een aantal theatermakers en vriendin Wende Snijders een muziekworkshop voor kinderen georganiseerd. "Half pedagogisch was dat", vertelt ze. "Muziek is belangrijk voor die kleintjes, merk je. Wende zong een slaapliedje van haar cd Number 9 aan een groep jongetjes. Dat was ontroerend."

Volgens Verboom is het een 'spannende' situatie in het kamp. De actrice, onder meer bekend van de series De Co-assistent en de film Achtste-Groepers Huilen Niet, merkt dat de bewoners weinig om handen hebben en er niet veel voedsel is. "Je hebt een pasje nodig om het kamp te verlaten. Werk is er nauwelijks."