FOK!filmtips van de dag: Gomorra

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Leslie Crosbie leidt een weelderig leven als de echtgenote van een eigenaar van een rubberplantage. Op een avond, als haar man op inspectie is, schiet ze haar minnaar Geoffrey dood. Zij beweert uit zelfverdediging te hebben gehandeld omdat een insluiper haar in de donkerte aanviel, maar haar advocaat Howard Joyce gelooft haar niet. Zijn wantrouwen wordt bevestigd als hem ter ore komt dat de weduwe van Geoffrey een brief bezit, waarin Leslie Geoffrey smeekt die bewuste avond bij haar langs te komen. Hiermee lijkt Leslie's lot bezegeld, maar dan gooit ze haar charme in de strijd. The Letter heeft een cast van onder andere Bette Davis, Herbert Marshall en James Stephenson. Te zien om 14.05 uur op Één.

Michael is een priester die een biecht te horen krijgt van een moordenaar en door een samenloop van omstandigheden zelf van de moord verdacht wordt. Maar door het biechtgeheim van katholieke priesters kan hij niet vertellen wie de ware moordenaar is. Regisseur Alfred Hitchcock kreeg een cast bij elkaar van onder andere Anne Baxter, Montgomery Clift en Karl Malden. I Confess is te zien om 15.25 uur op BBC2.

De Napolitaanse maffia, de Camorra, beheerst elk aspect van het leven in deze arme Italiaanse regio. Er is geen mogelijkheid om je aan hun macht en wetten te onttrekken. Ter plekke opgenomen en tegen de achtergrond van oorlogen tussen clans en handel van alle soorten, volgt de kijker de lotgevallen van de plaatselijke bevolking die gedoemd is te eten of gegeten te worden. Dit verhaal wordt verteld op de enige manier die bij dit onderwerp past: keihard, meedogenloos en vol razernij.

Gomorra van regisseur Matteo Garrone is een uiterst rauwe, vaak absurde film over de bezigheden en werkwijze van de Napolitaanse maffia, de Camorra. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Roberto Saviano. Gomorra won op het filmfestival van Cannes 2008, de Grand Prix. Te zien om 21.15 uur op CANVAS.

Sommer (Zomer), Harley’s Hill, Harry Poter and the Prisoner of Azkaban, Finding Neverland, Man of the Year en Beowulf zijn vandaag ook te zien op de televisie.