Van der Garde baalt van fout

In Canada lukte het Giedo van der Garde niet om net zo te presteren in de kwalificatie als in Monaco. Een grote fout in zijn snelste ronde en tijdens zijn laatste poging een gele vlag eindigde hij als laatste.

"De kwalificatie verliep dit keer niet volgens plan. We gingen vroeg naar buiten op de inters en de tijden gingen vervolgens omlaag doordat er een droge lijn begon te ontstaan, maar de situatie werd nooit zodanig dat we konden overstappen naar de slicks, zoals dat tijdens de kwalificatie in Monaco wel het geval was," sprak de Nederlander.

"Met nog een paar minuten te gaan deden we nog een run op een nieuw setje inters, maar tijdens mijn snelste ronde maakte ik helaas een grote fout die me ongeveer anderhalve seconde kostte. Vervolgens moest ik tijdens mijn laatste ronde van het gas vanwege een gele vlag. Ik heb hierdoor dus geen representatieve tijd kunnen rijden in deze kwalificatie, wat erg jammer is omdat de auto goed aanvoelde en ik het normaliter erg naar mijn zin heb in dit soort omstandigheden."

Romain Grosjean zal door een straf, overgehouden aan de Monegaske race, de laatste plaats van Van der Garde op de grid overnemen.