'Hoerenmadam' voelde echte liefde voor Berlusconi

Een van de vertrouwelingen van de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi, Nicole Minetti, koesterde warme gevoelens voor Berlusconi en heeft nooit prostituees uitgenodigd voor diens beruchte bunga bunga-feesten. Dat heeft ze vrijdag gezegd in de rechtszaal.

Minetti is een van de drie vertrouwelingen van Berlusconi die terechtstaan voor het werven van prostituees voor feesten in een van de villa's van de ex-premier. Berlusconi moet, in een aparte zaak, terechtstaan voor het betalen voor seks met een minderjarige - Karima el-Mahroug, beter bekend als Ruby Rubacuori (Ruby de Hartendief). Ruby en Berlusconi ontkennen dat er geslachtelijk verkeer tussen hen heeft plaatsgehad.

El-Mahroug heeft eerder verklaard dat Minetti een van de belangrijkste figuren achter de seksueel getinte bunga bunga-feesten was. Minetti verklaarde vrijdag dat ze 'gevoelens van ware liefde' voor Berlusconi heeft. Ze ontkende met klem dat ze meisjes heeft uitgenodigd in zijn villa. Ook zei ze niet te weten dat El-Mahroug pas 17 was. Dit werd pas duidelijk toen ze El-Mahroug van het politiebureau haalde, waar ze heen was gebracht nadat ze was beschuldigd van het stelen van een kamergenoot.

Tijdens de rechtszaak heeft Minetti geen verklaring afgelegd. Het is beklaagden in Italië toegestaan om voor het slotpleidooi de rechtbank toe te spreken. Dit legt echter minder gewicht in de schaal dan een echte verklaring. De komende weken wordt het vonnis verwacht.