Konami E3-persconferentie liveblog

Om 19.00 uur start de eerste E3-persconferentie. Konami trapt een paar dagen voordat het officieel begint af met hun pre-E3 conference. We hopen met z'n allen natuurlijk dat het net zo legendarisch wordt als in 2010. Met een samenvatting van die conferentie trappen we deze liveblog dan ook af.

19.00 uur It begins! 

19.02 uur Dit jaar bestaat Konami 40 jaar en ze gaan dit groots vieren.

19.03 uur Konami werkt samen met o.a. het Amerikaanse diabetesprogramma om dikke kindjes tegen te gaan met Dance Dance Revolution Classroom Edition.

19.06 uur De eerste games die getoond gaan worden komen van de afdeling social games, voor bijvoorbeeld iOS en Facebook. Konami zoekt kleine developers en wil hen helpen om de games uit te brengen. 

19.09 uur Na de social meuk het echte werk: PES 2014. Er is een nieuwe engine waar men al een aantal jaar aan werkt. De PES 2014-engine is gebaseerd op de FOX-engine.  

19.10 uur Zes nieuwe elementen zijn belangrijk in de nieuwe engine: TrueBall Tech, M.A.S.S., en nog wat andere. Allemaal om PES 2014 nog echter te maken dan voorheen. Enzo. Het stukje over PES wordt afgesloten met een trailer, bijgestaan door klassieke muziek.

19.12 uur Tijd voor Metal Gear Solid V. De game wordt donkerder en de stem van Snake wordt ingesproken door Kiefer Sutherland. Dit omdat MGSV zich afspeelt in 1984, als Snake 49 jaar oud is.

19.14 uur Kiefer legt uit dat dit een geheel nieuwe ervaring is voor hem, onder andere door de motion capture-technieken voor het gezicht. De gezichtsuitdrukkingen en de stemmen zullen zorgen voor een nog diepere game-ervaring.

19.17 uur Castlevania Lords of Shadow 2 is aan de beurt. 

19.18 uur De combat zal in het tweede LoS uitgebreider worden. Vijanden hebben verschillende soorten armor bijvoorbeeld. Bovendien is de game minder opgebouwd uit verschillende levels maar zal het meer als één geheel aanvoelen.

19.20 uur Voor het eerst zal een Castlevania zich afspelen in de moderne tijd. Naast het kasteel van Dracula zul je ook door een gewone stad kunnen lopen dus.

19.21 uur De nieuwe trailer wordt nu getoond.

19.25 uur De trailer is nog steeds bezig...

19.27 uur Ah, eindelijk de volgende game, een verrassing!

19.29 uur Oh wacht, het is een flauwe grap. Een chubby Dracula-cosplayer. 

19.30 uur Om het goed te maken nóg meer Castlevania Lords of Shadow 2-beelden. Konami bedankt! Dit was het voor vandaag. Maandag zijn we terug met het echte werk!

De hele show is hieronder nog eens te bekijken: