Hockeyvrouwen winnen oefenduel met België

De Oranjevrouwen zijn de voorbereiding op de  Hockey World League prima gestart. Donderdagmiddag won de ploeg van bondscoach Max Caldas het oefenduel met België met 2-0.

Oranje, waar Valerie Magis haar officieuze debuut maakte, kreeg in de eerste helft een corner, maar de doelpoging van Maartje Paumen ging er niet in. Ook na rust bleef de tweede corner onbenut. In de 48ste minuut lukten het de Nederlandse vrouwen wel om de score te openen. Kelly Jonker reageerde attent op een voorzet van Magis: 1-0.

België had kansen om op gelijke hoogte te komen. De grootste kans kwam op naam van Judith Vandermeiren, maar  zij schoot op de paal. Uiteindelijk verdubbelde Jonker de voorsprong naar 2-0. Dit was tevens de eindstand. De Hockey World League begint op 13 juni en heeft plaats in Rotterdam.