'Meer testen in F1-seizoen 2014'

In 2014 zal er weer tijdens het Formule 1-seizoen getest gaan worden, zo meldt La Gazetta dello Sport. Red Bull-teambaas Christian Horner zou de krant hebben laten weten dat hierover in Monaco een akkoord gesloten was. Italiaracing vult aan dat het zou gaan om vier tweedaagse tests gedurende het Europese seizoen.

De tests zouden zowel Pirelli als de motorenfabrikanten goed uitkomen. Pirelli kan dan alvast gedurende het seizoen de banden voor het komende jaar testen, terwijl de motorenfabrikanten verbeteringen aan de nieuwe 1,6 liter V6-turbomotor kunnen testen.

Volgens Auto Motor und Sport is niet iedereen blij dat het testen weer terug gaat komen. Daarom werden eerder al plannen van Ferrari om windtunneluren en promotionele dagen in te leveren voor circuittests afgewezen. Ook nu zijn enkele topteams nog tegen, omdat de kosten met vijf tot tien miljoen per jaar zouden stijgen. Voor de extra testdagen zou namelijk een testteam opgezet moeten worden, terwijl deze om kosten te besparen eerder nog wegbezuinigd was.