Gewonde door grote brand in Rotterdam

Bij een grote brand in een Rotterdams isolatiebedrijf is een gewonde gevallen. Hij is met brandwonden afgevoerd naar een ziekenhuis, zegt een brandweerwoordvoerder. Ambulancebroeders hebben andere medewerkers van het bedrijf ter plekke nagekeken op rookinhalatie.

De brand brak rond 11.15 uur uit bij het bedrijf aan de Innsbruckweg, Industrial Ceramic Linings. Het vuur gaf aanvankelijk veel rook. Daardoor dreigde het vliegverkeer van Rotterdam The Hague Airport te worden verstoord, maar inmiddels is de rook afgenomen en hoeven vliegtuigen niet om te vliegen. De brandhaard werd na het middaguur kleiner, maar het vuur is nog niet onder controle.

Bij de brand zijn geen gevaarlijkere stoffen vrijgekomen dan bij andere branden, zegt de woordvoerder. Aanvankelijk leek het erop dat omliggende panden moesten worden ontruimd, maar dat bleek niet nodig. Voor zover bekend zijn er geen mensen meer in het brandende pand aanwezig. Over de oorzaak van de brand kon de woordvoerder nog niets zeggen.

Het bedrijf waar de brand woedt ontwikkelt, produceert en controleert pakkingen, afdichtingen en isolatiematerialen die hoge temperaturen moeten kunnen verdragen.