Ex-agent overviel Aldi met PlayStation-pistool

Een ontslagen agent heeft in juli vorig jaar een Aldi in Haarlem overvallen. Tegen hem is woensdag tweeënhalf jaar cel geëist, bevestigt het Openbaar Ministerie in Haarlem na een bericht hierover in het Haarlems Dagblad.

Bij het afrekenen van zijn boodschappen drukte de 25-jarige Outmen H. een speelgoedwapen van de PlayStation 2 tegen het hoofd van de caissière en graaide vierhonderd euro uit de kassa. Hij droeg bij de overval geen enkele gezichtsbedekking. Toen Opsporing Verzocht bewakingsbeelden van de overval uitzond werd hij dan ook snel door zijn ex-collega's herkend. Hij heeft inmiddels bekend.

De man was ontslagen bij de surveillancedienst omdat hij privé had getankt met een pasje van de politie. Door het ontslag zou hij in geldnood zijn gekomen, waardoor hij ook met relatieproblemen kampte.

De ex-agent voerde volgens de woordvoerder tijdens de zaak aan dat het duidelijk was dat de overval met een speelgoedpistool werd gepleegd. "Wij gaan daar niet in mee, het ging om een zwart pistool en het was voor een leek moeilijk te onderscheiden van een echt pistool. Het gaat erom dat het voor echt werd aangezien."