Vermoedens caféwethouder van 'politieke afrekening'

De opgestapte Helmondse wethouder Peter Tielemans heeft een sterk vermoeden dat hij het slachtoffer is geworden van 'een politieke afrekening'. Dat zegt hij in een interview met het Eindhovens Dagblad. Naar eigen zeggen is hij nooit eerder op zijn declaratiegedrag gewezen.

Tielemans legde zondag zijn functie neer nadat uitkwam dat hij in de afgelopen jaren 183 taxiritten declareerde. In zeker de helft van de gevallen ging de rit van of naar het centrum van Helmond. Tielemans zou vooral naar zijn stamkroeg, café 't Vensterke aan de Steenweg, zijn gegaan.

"Dit is een afrekening, ik ben erin geluisd, en ik heb het sterke vermoeden door het CDA, in een periode dat de verkiezingen eraan komen", aldus Tielemans. "Waarom nu? Waarom niet eerder aan de bel getrokken? Nu ineens ben ik een persona non grata." De ex-wethouder zegt dat hij altijd binnen de regels heeft gehandeld.

Vanwege de kwestie viel afgelopen zondag het college over de kwestie. De fractie van SDOH/D66/HB besloot na het vertrek van Tielemans het vertrouwen in het college van burgemeester en wethouders op te zeggen.