Ziekenhuis weigert gevallen bejaarde

Het Haga Ziekenhuis in Den Haag heeft hulp geweigerd aan een vrouw die in het ziekenhuis viel en daarbij haar heup brak. Het ziekenhuis schrijft het incident toe aan een 'betreurenswaardige inschattingsfout' en heeft spijt betuigd.

De vrouw wilde zondag een bezoek brengen aan haar man op de locatie aan de Sportlaan, maar kwam in de hal van het ziekenhuis ten val. De vrouw had vervolgens zo veel pijn dat ze ziekenhuispersoneel vroeg haar te helpen. Het personeel weigerde dit echter, wegens het ontbreken van een spoedafdeling op de locatie.

De vrouw belde daarop zelf 112, maar vanwege haar absurde situatie weigerde de meldkamer een ambulance te sturen. Bij de locatie van het ziekenhuis aan de Leyweg, waar een kennis haar naartoe bracht, bleek de heup van de vrouw gebroken. Voor de operatie werd de vrouw echter weer naar de locatie aan de Sportlaan gebracht.

"Er is helaas sprake geweest van een inschattingsfout van de ernst van de klacht", laat bestuurslid Marjolein Tasche dinsdag in een verklaring weten. Tasche meldt 'het heel erg verdrietig' te vinden dat de vrouw niet direct geholpen is, omdat dit wel had gekund en ook de afspraak is.

Het ziekenhuis, dat uit privacyoverwegingen geen verdere mededelingen wil doen over de vrouw, laat weten excuses te hebben gemaakt met een bloemetje. De vrouw heeft aan het ziekenhuis laten weten dat het goed met haar gaat.