Blote tetten blijven legaal in New York

Ook aan de andere kant van de grote plas begint de zomer. Reden voor veel mannen om zonder shirt rond te lopen. Sommige vrouwen, bang om achtergesteld te worden, willen dat ook. In 1992 besliste de stad New York al dat dat geen probleem is, in het kader van gelijke behandeling. Toch werden vrouwen nog steeds gearresteerd en beboet wegens schending van de openbare zeden.

Onder hen was de 'artieste' Holly Van Voast. Herkenbaar aan een getatoeëerd snor, maakt zij er een punt van maakt zo vaak mogelijk topless rond te lopen. Ze werd  verschillende malen opgepakt en werd eens zes dagen gedwongen in een psychiatrisch ziekenhuis opgenomen nadat ze in haar blote bast bij een lagere school was ingerekend.

Van Voast klaagde vervolgens de de politie van New York (NYPD) aan wegens intimidatie, zich daarbij beroepend op de beslissing uit 1992. De NYPD verloor de zaak en moet nu een onbekende schadevergoeding en boete betalen aan Van Voast.

Om herhaling te voorkomen heeft de politieleiding nu nogmaals benadrukt dat het aan alle vrouwen toegestaan is om met ontbloot bovenlijf door de stad te flaneren.

Is deze beslissing een goede zaak of niet? Oordeel zelf met deze afbeeldingen van Van Voast (NSFA).