'Teeven beveiligd vanwege bedreigingen'

Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) heeft sinds enkele weken persoonlijke beveiliging omdat hij ernstig wordt bedreigd. Ook zijn huis in Amsterdam wordt bewaakt, schrijft De Telegraaf dinsdag op basis van ingewijden.

Dat Teeven wordt bedreigd, zou komen door de opgelaaide discussie rondom de strafbaarstelling van illegaliteit. De bedreigers lijken volgens de krant uit de asielactivistische hoek te komen. In het regeerakkoord is afgesproken dat illegaliteit strafbaar wordt gesteld, maar dat leidt tot veel verzet bij de achterban van de PvdA.

Zondagochtend werden de voordeur en de gevel van de woning van hoofddirecteur Rob van Lint van de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) nog besmeurd met rode verf. De actiegroep Kwade Kwasten claimt de actie op de activistenwebsite indymedia. "IND=moord", schreef de groep. "Het is gedaan met uw rust zolang als u de directeur blijft van de dienst IND die verantwoordelijk is voor de afwijzing en opsluiting en deportatie van immigranten!"