Nantes mag zich niet roeren op transfermarkt

Het gepromoveerde Nantes moet zich zonder aankopen zien te handhaven op het hoogste niveau in Frankrijk. De club had in november een transferverbod gekregen van de FIFA en zag een beroep bij het sporttribunaal CAS maandag niets opleveren. Zowel deze zomer als komende winter mag Nantes geen nieuwe spelers aantrekken.

Nantes ging in de fout met het strikken van aanvaller Ismael Bangoura. De Guineër verbrak eenzijdig zijn contract bij Al Nasr, waarna hij in januari bij de Franse ploeg aan de slag ging. De club uit Dubai stapte vervolgens naar de FIFA, dat Al Nasr gelijk gaf.

Nantes werd naast het transferverbod veroordeeld tot het betalen van 4,5 miljoen euro aan Al Nasr. Bovendien kreeg Bangoura een schorsing van vier maanden. Het CAS was het ook met die beslissingen van de wereldvoetbalbond eens.

Overigens weigert Nantes zich neer te leggen bij de straf. De club kondigde aan naar het Zwitserse hooggerechtshof te stappen. Het hof kan de zaak in principe niet opnieuw beoordelen, maar mag wel ingrijpen als er tijdens het proces fouten zijn gemaakt.