Hockeyzomer gaat voorbij aan Welten en De Blaey

Lidewij Welten en Merel de Blaey zijn de opvallendste afwezigen in de zomerselectie van de Nederlandse vrouwen. Welten is niet in vorm en De Blaey gaf onlangs aan dat zij hockeymoe is. Om deze reden miste zij ook de play-offs van haar club Den Bosch.

De achttienkoppige afvaardiging voor de Rabobank Hockey World League herbergt liefst zeven speelsters zonder ervaring op een groot toernooi: Frederique Derkx, Malou Pheninckx, Maria Verschoor, Larissa Meijer, Xan de Waard, Marloes Keetels en Valerie Magis. Laatsgenoemde is een surprise in de groep van bondscoach Max Caldas. Zij is de enige nieuwkomer die nog geen deeluitmaakte van de trainingsgroep.

Caldas maakte ook zijn trainingsgroep voor het EK bekend. In vergelijking met de groep waarmee de Argentijn in maart aan de voorbereiding op de zomer begon, zijn Kiki Collot d’Escury, Roos Drost, Jacky Schoenaker en Marlies Verbruggen nieuw. Naast Welten en De Blaey, maken ook Sophie Polkamp (gestopt), Charlotte Vega en Naomi van As (beiden geblesseerd) de hockeyzomer niet mee. 

Complete selectie: 

Frederique Derkx, Carlien Dirkse van den Heuvel, Margot van Geffen, Eva de Goede, Ellen Hoog, Kelly Jonker, Larissa Meijer, Kim Lammers, Caia van Maasakker, Valerie Magis, Kitty van Male, Sabine Mol, Marloes Keetels, Maartje Paumen, Malou Pheninckx, Joyce Sombroek, Maria Verschoor en Xan de Waard.