[RG] Djokovic in vier sets langs Kohlschreiber

Novak Djokovic heeft voor het vierde jaar op rij de kwartfinale van Roland Garros bereikt. De nummer één van de wereld, die in Parijs op jacht is naar zijn enige nog ontbrekende grandslamtitel, won in vier sets van de Duitser Philipp Kohlschreiber (16): 4-6, 6-3, 6-4 en 6-4.

In de kwartfinale stuit Djokovic opnieuw op een Duitser. Tommy Haas, die maandag in drie sets te sterk was voor Mikhail Youzhny, is dan zijn tegenstander. Haas, als twaalfde geplaatst, is met zijn 35 jaar de oudste kwartfinalist in Parijs sinds 1971.

Hoewel Kohlschreiber het Djokovic knap lastig maakte, gaf hij op de beslissende momenten vaak niet thuis. Waar zijn tegenstander vier van zijn acht breakpoints benutte, verzilverde de Duitser slechts twee van zijn dertien kansen. Bij een 5-2 achterstand in de vierde set sputterde hij nog even tegen, maar Djokovic serveerde de partij op 5-4 alsnog uit.

In het vrouwentoernooi voegde Maria Kirilenko zich bij de laatste acht. De als twaalfde geplaatste Russische won met 7-5 en 6-4 van de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands, die in de tweede ronde verantwoordelijk was voor de uitschakeling van oud-winnares Na Li. Kirilenko speelt in de kwartfinale tegen de als derde geplaatste Victoria Azarenka.