Wetenschapsredactie VPRO wegbezuinigd

De wetenschapsredactie van de VPRO verdwijnt. Ook op andere afdelingen vallen ontslagen. Dat heeft een woordvoerder maandag gezegd. Hoeveel redacteuren hun baan verliezen, is nog niet duidelijk.

Alle medewerkers van de omroep hebben maandag een brief gekregen waarin staat of de op handen zijnde reorganisatie gevolgen heeft voor hun functie. De werknemers voor wie de krimp van het omroepbedrijf, waar 81 voltijdbanen worden geschrapt, consequenties heeft, hebben deze week een gesprek.

Het is volgens de zegsvrouw 'te kort door de bocht' om te zeggen dat de hele wetenschapsredactie wordt ontslagen. Bij de omroep blijven volgens haar verschillende wetenschapsredacteuren werkzaam, die kunnen worden ingezet voor programma's als Tegenlicht of andere programma's van de VPRO.

Wetenschap blijft net als bijvoorbeeld buitenland- en onderzoeksjournalistiek een speerpunt van de VPRO, verzekert de omroep, alleen is dat niet in de vorm van een wekelijks programma. Onlangs werd bekend dat de omroep stopt met het programma Labyrint.