Real Madrid haalt Carvajal terug uit Leverkusen

Real Madrid heeft Daniel Carvajal overgenomen van Bayer Leverkusen. De Koninklijke maakt gebruik van de optie om de 21-jarige rechtsback terug te halen. Die mogelijkheid had de Spaanse club vorig jaar in het contract opgenomen. Real betaalt het vastgestelde bedrag van 6,5 miljoen euro voor de verdediger, zo meldt de website van de Bundesliga.

Vorig jaar verkaste de Spanjaard voor vijf miljoen euro naar Leverkusen, waar hij afgelopen seizoen tot 31 duels kwam. Carvajal groeide uit tot basiskracht en behoort bovendien tot de Spaanse jeugdselectie, die op het EK onder 21 tegenstander is van Jong Oranje. Bij Real zal de rechtsachter de concurrentie aan moeten gaan met Alvaro Arbeloa.

André Palop bewandelt de omgekeerde weg vanuit Spanje naar Leverkusen. De 39-jarige doelman komt transfervrij over van Sevilla, waar hij zeven seizoenen onder contract stond. De ervaren sluitpost stond dit kalenderjaar zes keer onder lat. Hij wordt bij de Bundesliga-club gezien als de stand-in achter Bernd Leno.