Katwijk ziet Eerste Divisie niet zitten

Topklasser Katwijk promoveert niet naar de Eerste Divisie. De algeheel amateurkampioen gaat niet in op het promotieaanbod van de KNVB, meldt het Leidsch Dagblad maandag op basis van bronnen binnen de club. Katwijk wilde per se niet op zondag voetballen. Ook zag trainer Cees Bruinink de stap omhoog niet zitten.

Het bestuur van de topklasser heeft een 'principebesluit' genomen. De sponsors, technische staf en de stichting Topvoetbal Katwijk zijn daarover ingelicht. De club doet officieel echter nog geen uitspraken over de inhoud van het besluit totdat de leden maandag en de KNVB dinsdag zijn ingelicht.

Katwijk en zondagkampioen Achilles '29 kregen van de KNVB een aanbod om onder versoepelde voorwaarden toe te treden tot de Jupiler League. Met de twee amateurploegen en twee beloftenploegen moest de door het faillissement van AGOVV en SC Veendam uitgedunde Eerste Divisie worden aangevuld.

De KNVB wil zich nog niet uitlaten over een plan B zolang er nog geen bericht uit Katwijk is. Of een andere topklasseploeg de kans krijgt om te promoveren is dus nog onduidelijk. Wel wilde een woordvoerder maandagochtend kwijt 'dat we in de plannen uitgaan van toetreding van twee amateurclubs en twee beloftenploegen tot de Eerste Divisie'.