Jolie blij met discussie borstkanker

Angelina Jolie is verheugd dat haar openheid over haar preventieve borstamputatie vrouwen aan het denken heeft gezet. "Ik ben erg blij nu ik merk dat er gediscussieerd wordt over de gezondheid van vrouwen, het betekent heel veel voor me", vertelde Jolie zondagavond op de rode loper.

Ook zei Jolie dankbaar te zijn voor de vele steunbetuigingen die ze heeft gekregen, schrijven diverse media. "De genereuze steun heeft me geraakt", vertelde de 37-jarige actrice, die zondag voor het eerst sinds ze haar operaties wereldkundig maakte weer op de rode loper verscheen.

Jolie woonde de première van World War Z, de film van haar verloofde Brad Pitt, bij. Hoewel Jolie benadrukte dat het Brads avond was, vertelde ze dat ze zich geweldig voelt. "Hij is echt buitengewoon geweest", complimenteerde Angelina haar aanstaande. "Hij is een geweldige man en een geweldige vader en ik ben ontzettend gelukkig."

Pitt vertelde dat hij nog steeds emotioneel wordt als hij aan het besluit van zijn geliefde denkt. "De grootste angst van een vader is het uiteenvallen van zijn gezin. Dat zij dit voor ons heeft gedaan, ik krijg er nog steeds natte ogen van."

Angelina Jolie onthulde vorige maand dat ze beide borsten preventief heeft laten verwijderen. Nadat ze haar moeder aan kanker verloor, liet de actrice zich testen en bleek dat ze bijna negentig procent kans op borstkanker had. Jolie, die in april de laatste operatie onderging, besloot haar verhaal wereldkundig te maken om aandacht te vestigen op borstkanker.