FOK! wat een weer... Voorlopig weinig verandering

Een goede maandagmorgen allemaal! Ik kan het het vrij kort houden vandaag. Het weerbeeld dat we gisteren hadden zullen we ook de komende dagen houden: vrij veel zon, af en toe wat wolkenvelden en overal droog weer. De wind lijkt na vandaag iets af te gaan nemen.

De middagtemperaturen liggen vandaag en de komende dagen tussen de 16 en 19 graden. Ook de wind blijft voorlopig nog even in de noordhoek zitten, maar later in de week draait hij wat bij naar het oosten toe en dan kan er ook wat warmere lucht naar ons land stromen. Tegen het komende weekend aan lopen de temperaturen op naar waarden tussen de 20 en 25 graden. Prima dus.

Tornado's blijven onvoorspelbaar en dat bleek afgelopen vrijdag ook maar weer eens. Tim Samaras, zijn zoon en collega Carl Young hebben de tornado die Oklahoma trof helaas niet overleefd. Tim was een zeer ervaren wetenschapper en stond bekend om zijn grote voorzichtigheid bij het opzoeken van tornado's. Veel collega-chasers vonden hem vaak iets te voorzichtig. Helaas maakte deze tornado een onverwachte draai met fatale gevolgen. Tim heeft veel wetenschappelijk onderzoek verricht en mede dankzij zijn werk zijn er waarschijnlijk vele levens gered. 

Helaas blijven er toch altijd mensen zijn die tornado's voor de 'kick' achterna gaan en daarbij soms enorme riscio's nemen. Hopelijk leren deze mensen van deze tragische gebeurtenis en stellen ze zich iets terughoudender op. Tornado's zijn een prachtig fenomeen, maar ze blijven hoe dan ook onvoorspelbaar. Ik hoop dat de echte onderzoekers c.q wetenschappers door blijven gaan door op een gepaste wijze tornado's te onderzoeken en dat er veel lering getrokken wordt uit de onvoorspelbaarheid van dit bijzondere natuurverschijnsel.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

ZonsopkomstE
Dapper van onze Klap! Hij stond voor dag en dauw op gisteren, en maakte deze geweldige foto

naaktslak
Ik mag toch hopen voor Klap dat dit een damesslak is...