Dag van de Bouw trekt 125.000 bezoekers

De Dag van de Bouw heeft zaterdag 125.000 bezoekers getrokken. Dat zijn er tienduizend meer dan vorig jaar. Grote publiekstrekkers onder de 231 deelnemende bouwprojecten waren de Noord/Zuidlijn in Amsterdam, de A2 in Maastricht en de Zuid-Willemsvaart in Rosmalen. Dat meldt Bouwend Nederland zaterdag.

In Amsterdam wandelden zaterdag 3500 mensen onder het IJ van noord naar zuid door de nieuwe metrotunnel. Ook zondag wordt nog door de metrobuis gewandeld. De zesduizend plaatsen waren vorige week in een mum van tijd vergeven. Met de ervaring van zaterdag zijn er nu voor zondag extra plaatsen beschikbaar gesteld.

Ook in Maastricht was het een tunnel die veel bekijks trok. Zo'n 8500 mensen bezochten de dubbeldekstunnel van de A2, drieduizend meer dan vorig jaar. De publieksdag werd er geopend door oud-minister Maxime Verhagen, vanaf volgende maand de voorzitter van brancheorganisatie Bouwend Nederland.

Ook de spoorzone in Delft groeide dit jaar in populariteit. Ruim vijfduizend mensen bezochten het terrein waar gewerkt wordt aan het nieuwe station van de stad. Vorig jaar waren dat er nog drieduizend. De bezoekers konden op twaalf meter diepte door het ondergrondse station wandelen.