FOK! wat een weer... Perioden met zon

Goeiemorgen! Na alle nattigheid van de laatste weken zijn we nu in droger vaarwater gekomen en dat lijkt de hele volgende week aan te houden. Daarbij komt er ook steeds meer zon en gaan de temperaturen aan het einde van de week flink oplopen. Het lijkt dus eindelijk echt rokjesweer te gaan worden.

Gisteren was het op veel plaatsen gewoon bewolkt maar in Brabant en in het noordwesten brak de zon er nog even door. Vandaag zien we onze blinkende bol op veel meer plaatsen. Wel gaan er zich een aantal stapelwolken ontwikkelen en die kunnen zich gaan uitspreiden, zodat het op sommige plaatsen toch weer bewolkt raakt. De middagtemperatuur ligt vrijwel overal rond de 16 graden, alleen langs de kust is het iets frisser. Er staat een matige wind uit het noordwesten.

De maand mei is voorbij en dat gaf wat de neerslag betreft soms grote verschillen. In een vrij groot deel van het land was het toch een vrij normale tot iets te droge maand. Delen van het zuiden en westen waren daarentegen soms kletsnat. Het eiland Texel was de droogste plek van ons land met maar 40 millimeter, terwijl Wolphaartsdijk in Zeeland maar liefst 146 millimeter kreeg. Verder waren er ook vrij veel plaatsen in Zuid-Holland met meer dan 100 millimeter. Ikzelf greep helaas net naast alle hoosbuien. De maandsom bedroeg hier maar 80 millimeter.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Weekendje weg
Een paar mooie foto's van qltel die voor een lang weekendje in midden-Duitsland zit.

Midden-Duitsland
Het weer was eerst niet zo best, maar later klaarde het een beetje op.

MiddenD
Het uitzicht was prachtig tussen de hoogspanningskabels door.