Lou Reed onderging levertransplantatie

Lou Reed is herstellende van een levertransplantatie. Dat vertelt de vrouw van de 71-jarige rocklegende in een interview met The Times, schrijven diverse media. "Het was ernstig, hij was stervende", vertelt Laurie Anderson. "Je doet dit niet voor de lol."

Reed ging vorige maand onder het mes in Cleveland. "Ik denk niet dat hij ooit helemaal de oude wordt", zegt de echtgenote van de Velvet Underground-frontman. "Maar hij zal zeker over een paar maanden weer aan de slag gaan. Hij is al bezig met tai chi."

Hoewel het herstelproces nog een paar maanden gaat duren, is Anderson blij. "Ik ben erg gelukkig, dit is een nieuw leven voor hem." Ze vertelt dat ze versteld stond van de transplantatie. "Het is een technologisch hoogstandje", zegt Anderson, die al ruim twintig jaar met Reed samen is, over de operatie. "Ik was helemaal overdonderd. Sommige technologische dingen vind ik diep inspirerend."

Reed brak in de jaren zestig door met The Velvet Underground. Solo scoorde hij hits als Perfect Day en Walk on the Wild Side. Vorig jaar trad Reed nog op in Nederland.