Opnieuw tornadogeweld in Oklahoma (VS)

Het midwesten van de VS wordt op dit moment weer geteisterd door diverse tornado's. Vooral het gebied rondom Oklahoma City wordt getroffen en op diverse plaatsen zijn tornadowaarschuwingen. Mensen wordt dringend verzocht de schuildkelders in te gaan. Helikopterbeelden van onder andere de zenders News9 en KFOR laten enorme onweerswolken boven Oklahoma City zien waar zich een tornado zou bevinden die het zuiden van de stad zou hebben geraakt. De wegen staan vol met verkeer en men probeert zo snel mogelijk weg te komen. Volgens KFOR zitten ruim 40.000 mensen in de stad zonder stroom. Ook valt er enorm veel regen die op verscheidene plaatsen voor overstromingen zorgt. 

Ook op andere plaatsen rondom Oklahoma City zijn tornado's gespot. Daarbij lijkt ook Moore niet te ontsnappen aan het tornadogeweld. Foto's van tornadochasers op Twitter laten ook zien dat een tornadovoertuig van het Amerikaanse Weather Channel, speciaal bedoeld voor het jagen op tornado's, door een tornado is getroffen en total loss lijkt. Daar vielen geen gewonden bij. 

Het gevaar is nog niet gewezen want op diverse plekken in Oklahoma ontstaan nieuwe supercellen en onweersbuien. Het gebied zal de hele nacht (onze tijd) nog getroffen worden door het noodweer. Ook voor morgen worden er nieuwe buien verwacht die mogelijk gepaard gaan met tornadogeweld.

Voor vandaag was er opnieuw een waarschuwing gegeven voor een grote kans op tornado's in Oklahoma. Ondanks dat het tornadoseizoen op zijn einde loopt en het een betrekkelijk rustig seizoen was is het de laatste week omgeslagen. Vorige week vielen in Moore 24 doden bij één van de zwaarste tornado's ooit.