Spelbos zegt PSV af en blijft bij Oranje

Ronald Spelbos blijft de hoofdscout van het Nederlands elftal. De 58-jarige oud-trainer werd door PSV gevraagd voor een functie bij de club uit Eindhoven, maar hij heeft besloten bij de KNVB te blijven. "Ik ben het gesprek aangegaan, maar we zijn er niet uitgekomen. Toen ik alles tegen elkaar afwoog, kwam ik tot de conclusie dat ik liever bij de KNVB en bij Oranje blijf", aldus Spelbos .

Phillip Cocu, de nieuwe hoofdtrainer van PSV wilde Spelbos in zijn begeleidingsstaf hebben voor het maken van analyses. Bij de KNVB werkt de oud-speler van AZ, Club Brugge en Ajax al sinds 1997. Sinds 2006 is Spelbos op fulltime-basis scout van Oranje.

"Onder Marco van Basten ben ik in die functie begonnen in de aanloop naar het WK van 2006 in Duitsland. Inmiddels zijn we vier toernooien en een paar bondscoaches verder en zit ik er nog. Ik heb een contract voor onbepaalde tijd en ben flexibel. In de hele periode sinds 1997 is er zo veel veranderd in de manier van spelers scouten. Toen ik mijn eerste analyses maakte voor bondscoach Guus Hiddink was de computer er bij wijze van spreken net. En je rapportages stuurde je nog door per fax. Nu hebben we de allernieuwste digitale volgsystemen. En de ontwikkelingen gaan nog continu door."