Valdes blijft nog een jaar bij Barcelona

Victor Valdes blijft tot volgende zomer bij FC Barcelona. De 31-jarige goalie maakte vrijdag op een persconferentie bekend dat hij zijn aflopende contract tot medio 2014 wil uitdienen. Verwacht was juist dat Valdes zijn vertrek zou aankondigen. Hij zei in januari nog graag te willen vertrekken, omdat hij ook wel eens in een andere competitie wil spelen.

De dertienvoudig Spaans international speelt vanaf zijn dertiende voor Barcelona. Al die jaren hebben hem naar eigen zeggen 'vermoeid' gemaakt. "De druk is hier enorm en mijn tijd is geweest. De club heeft nu genoeg tijd om een nieuwe doelman aan te stellen." Valdes heeft over belangstelling niet te klagen. Onder meer het kapitaalkrachtige AS Monaco wil hem graag binnenlijven.

Valdes debuteerde in augustus 2002 onder Louis van Gaal voor Barcelona. Vervolgens verdween hij niet meer onder de lat. Hij speelde 361 competitieduels en vierde tal van successen met de Catalanen. Onder meer zes landstitels en drie keer winst van de Champions League prijken op zijn palmares.

Donderdag kondigde Barcelona wel het vertrek van Eric Abidal aan. Mogelijk komt daar ook Carles Puyol bij. De verdediger geeft later vrijdag een persconferentie, waarin hij zijn toekomstplannen uit de doeken doet.