Gordon laat Los Angeles, the Voices naam gebruiken

Los Angeles, the Voices mag zich voorlopig zo blijven noemen. Dat is de uitkomst van het overleg dat de zanggroep en Gordon deze week met elkaar hadden. Gordon bemoeit zich in de toekomst niet meer met de groep, die hij in 2010 oprichtte.

Gordon en The Voices zijn 'gelukkig' met de uitkomst van de 'intensieve gesprekken en onderhandelingen', laten ze vrijdag weten middels een verklaring. Gordon stapte in maart uit de band, waarna de heren het met elkaar aan de stok kregen over onder meer de naam. In een open brief deed Gordon zijn verhaal. "Dat het Los Angeles, The Voices-verhaal zo'n bitter einde zou krijgen, is bijna niet te verteren."

"We hebben wellicht door niet goed te communiceren met Gordon misschien zelf een hand gehad in de ontstane problemen", geven The Voices vrijdag toe. "Het is nooit onze bedoeling geweest om Gordon in een kwaad daglicht te stellen. Hij heeft zo veel voor ons gedaan en heeft ons uiteindelijk de kans gegeven om ons zo breed mogelijk te presenteren. Het spijt ons dan ook zeer dat dit op deze manier in de media terecht is gekomen."

Ook Gordon gaat door het stof. "Het spijt mij dat ik de jongens heb teleurgesteld door het plotseling annuleren van de tournee, maar aan ziek worden kan niemand wat doen."

Vlak nadat Gordon zijn vertrek bekendmaakte, moesten de laatste zeven shows van de groep geschrapt worden wegens Gordons ziekenhuisopname. Daardoor kwamen de overgebleven Voices in de problemen. "Wij vieren moeten hier echt volledig van leven", legde Peter William Strykes eerder deze maand uit. "De geplande optredens waren een minimale basis."

Gordon wenst zijn voormalige bandmaatjes het allerbeste toe. "Ik hoop oprecht dat ze geweldige successen zullen blijven behouden en nog lang met elkaar zullen zingen", stelt de 44-jarige zanger. "Ik zal stiekem meekijken van de zijlijn en trots wezen op wat ik ooit heb bedacht en neergezet."