Mariah Carey en Nicki Minaj weg bij American Idol

Mariah Carey en Nicki Minaj stappen na een seizoen alweer op als jurylid bij American Idol. Het gerucht dat de zangeressen, die regelmatig met elkaar in aanvaring kwamen, zouden opstappen ging al enige tijd. Ze vormden afgelopen reeks het panel van de talentenjacht met countryzanger Keith Urban en producer Randy Jackson.

Carey geeft de voorkeur aan een nieuwe wereldtournee boven een terugkeer bij American Idol. Daarmee gaat de 43-jarige zangeres voor het eerst in bijna tien jaar tijd weer eens de wereld rond. In oktober 2003 was ze voor het laatst in Nederland. Of ze hier weer naartoe komt is nog onbekend. Minaj wil zich weer volledig op haar muziek richten.

Randy Jackson liet eerder al weten dat hij niet terugkeert bij American Idol. Jennifer Hudson wordt genoemd als een van de kandidaten om de opgestapte sterren te vervangen. Zij werd zelf bekend dankzij de talentenjacht. De zangeres en actrice eindigde als zevende in het derde seizoen van American Idol. Sindsdien won ze onder meer een Oscar.

Submitter:  Bron: Novum/AP