[NBA] Miami heeft finale binnen handbereik

Miami Heat ligt op koers voor het bereiken van de derde NBA-finale op rij. De titelhouder versloeg in de eindstrijd van de Eastern Conference Indiana Pacers met 90-79 en kwam daarmee op een 3-2 voorsprong in de best-of-sevenserie. Miami kan zaterdag de beslissing forceren als het zesde duel in Indianapolis op het programma staat.

Sterspeler LeBron James eiste weer eens een hoofdrol op met dertig punten, acht rebounds en zes assists. Zestien van zijn punten maakte hij in het derde kwart, waarin Miami een achterstand van zes punten omboog in een voorsprong van veertien punten.

"Dat is de grootheid van LeBron", sprak coach Erik Spoelstra vol lof. "Zijn motor in het derde kwart was ongelooflijk. Hij was onvermoeibaar." Mocht Miami de finale bereiken, dan wacht een confrontatie met San Antonio Spurs. Die ploeg ontdeed zich eerder al eenvoudig van Memphis Grizzlies.

LeBron James toonde zich tevreden. "Dit is waarom ik naar Miami ben gekomen, om elk jaar om het kampioenschap te strijden", sprak hij. "We hebben als team een kans om voor de derde opeenvolgende keer de NBA-finals te halen." Vorig jaar was Miami in de eindstrijd te sterk voor Oklahoma City Thunder. In 2011 ging het voor de club mis tegen Dallas Mavericks.