Maldonado heeft nog pijn na crash

Pastor Maldonado ondervindt nog altijd pijn van de crash die hij afgelopen zondag tijdens de Grand Prix van Monaco meemaakte. De Venezolaan botste in de 46e ronde van de race met zijn Williams bij Tabac tegen de Marussia van Max Chilton en verdween hard de muur in.

Maldonado ging met 9g de muur in die door de klap deels los kwam. De race moest hiervoor zelfs even gestaakt worden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Venezolaan, die blauwe plekken en een snee in zijn arm opliep, nog steeds wat last heeft. Hij verwacht geen schade opgelopen te hebben. "Mijn lichaam doet nog steeds pijn, maar dat is geen probleem. Zodra ik hoorde dat ik oké was ging de knop al weer om richting Montreal."

Chilton werd als veroorzaker van de crash aangewezen en kreeg hiervoor in de race al een drive-through. De Brit bood naderhand zijn excuses aan Maldonado aan. "Hij zei dat ik hem sneed. Ik zei dat als ik dat gedaan heb het me speet. Het was niet mijn bedoeling om dat te doen." Voor Chilton heeft de crash nog wel consequenties, want in Canada gaat hij racen met een nieuw chassis. Het huidige chassis is niet op tijd voor de race gerepareerd.